Megéri a pénzt a motoros kaputelefon?

A motoros kaputelefon alapvetően egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi, hogy a motoros kommunikáljon más motorosokkal vagy utasokkal, miközben úton van. A legtöbb ilyen, a motorosok kommunikációjára használt eszköz Bluetooth technológiával van felszerelve a telefonhoz vagy más intercom rendszerekhez való csatlakozáshoz. Egyes modellek vezetékes kapcsolattal is rendelkezhetnek.

A piac ma már tele van a motorkerékpár-intercomok különböző modelljeinek és márkáinak széles választékával. Azonban mindegyikük egyetlen nagy célt szolgál, mégpedig azt, hogy lehetővé tegye a kihangosított kommunikációt, miközben motorozik és úton van. 

A motoros kaputelefon segítségével teljesen szabadon beszélhet telefonon, és nem kell attól tartania, hogy a szemei nem az előttünk lévő útra koncentrálnak. Ettől eltekintve a legtöbb kaputelefon-rendszer lehetővé teszi, hogy meghallgassa a navigációs rendszer útbaigazítását, vagy akár csak a kedvenc zeneszámait is lejátssza.

Most azon tűnődhet, hogy ezek az eszközök megérik-e a befektetést. Ha még mindig bizonytalan, íme néhány ok, amiért megéri a motoros kaputelefon vásárlása.

Válaszoljon a telefonhívásokra akár lovaglás közben is 

A motoros kaputelefon segítségével teljesen szabadon beszélhet telefonon, és nem kell attól tartania, hogy a szemei nem az előttünk lévő útra koncentrálnak. Ettől eltekintve a legtöbb kaputelefon-rendszer lehetővé teszi, hogy meghallgassa a navigációs rendszer útbaigazítását, vagy akár csak a kedvenc zeneszámait is lejátssza. Ezek a funkciók sokoldalúbbá teszik ezeket az eszközöket.

Olvassa el a következő cikket is: Hogyan kell vigyázni a kipufogórendszerekre

Az autója kipufogórendszere valószínűleg messze nem az első dolog, amire gondol, vagy amit figyelembe vesz, amikor a személyes biztonságáról vagy a motor teljesítményéről van szó. De amit az autótulajdonosok nem vesznek észre, hogy valójában a prioritási lista élén kellene állnia. 

Beszéljen az utasokkal utazás közben 

Mivel ez egy kommunikációs eszköz a motorosok számára, Ön könnyen beszélgetést folytathat utasaival menet közben. Nagyon hasznos lehet, ha fontos utasításokat kell adnia, vagy akár csak beszélgetni szeretne. Így jobban hallhatja a másik személyt.

Több motoros motoros csatlakoztatása

Ha több kaputelefon csatlakozik egymáshoz, akkor lehetővé válik, hogy a kerékpárosok beszéljenek egymással, összehangolják mozgásukat és tartózkodási helyüket, és értékes információkat cseréljenek. Ez nagyon hasznos lehet, ha ismeretlen helyen vagy zord időjárási körülmények között lovagol. 

Tartsa távol a szelet az utasok fülétől

A motoros kaputelefon segít csökkenteni a szélzajt, amelynek az utas és a motoros ki van téve, mivel lehetővé teszi számukra, hogy anélkül kommunikáljanak, hogy a torkuk szakadtából kiabálniuk kellene. Amellett, hogy hallásvédelmet nyújt, szórakoztatóbb motorozást is biztosíthat, mivel nem kell többször levenni a sisakot csak azért, hogy beszélgessenek. 

Ugyanabból a kategóriából: