Megoldások a kényelmes autós utazáshoz

Az univerzális autós tetőrudak olyan típusú tetőrudak, amelyeket úgy terveztek, hogy illeszkedjenek a különböző márkájú és típusú autókhoz. Azért hívják őket “univerzálisnak”, mert a legtöbb autóra felszerelhetők, feltéve, hogy rendelkeznek tetősín rögzítési rendszerrel.

Az univerzális autós tetőrudak onnan kapták a nevüket, hogy úgy tervezték őket, hogy a legtöbb járműtípussal kompatibilisek legyenek.

Read More “Megoldások a kényelmes autós utazáshoz”

Légkondicionálás: igen vagy nem?

Az 1930-as években a Packard volt az első autógyártó, amely Weather Conditioner néven légkondicionálót szerelt be az autóba. Ez egy meglehetősen divatos felszerelési lehetőség volt, amelyet egy beszállító végzett el, miután a jármű kigurult a gyári szalagról. Ennek ellenére nem volt különösebben hatékony rendszer: a kondenzációs egység a fél csomagtartót kitöltötte, nem volt termosztát, és ha szériafelszerelésként szerelték volna be, akkor nagyon drága lett volna a bevezetése, közvetlenül a nagy gazdasági világválság után.

Read More “Légkondicionálás: igen vagy nem?”

Hogyan kell vigyázni a kipufogórendszerekre

Az autója kipufogórendszere valószínűleg messze nem az első dolog, amire gondol, vagy amit figyelembe vesz, amikor a személyes biztonságáról vagy a motor teljesítményéről van szó. De amit az autótulajdonosok nem vesznek észre, hogy valójában a prioritási lista élén kellene állnia. 

A motorja levegő és üzemanyag elégetésével működik. Ennek során gázok keletkeznek, amelyeket ki kell engedni a motorból. De a legtöbb előállított gázok történetesen szennyező anyagok, amelyek veszélyesek lehetnek a környezetre. a kipufogórendszer a jármű nem csak arra szolgál, hogy a gázokat a motorból a kipufogóba szállítsa, mivel egyúttal segít a veszélyes gázok csökkentésében is. 

Read More “Hogyan kell vigyázni a kipufogórendszerekre”

Megéri a pénzt a motoros kaputelefon?

A motoros kaputelefon alapvetően egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi, hogy a motoros kommunikáljon más motorosokkal vagy utasokkal, miközben úton van. A legtöbb ilyen, a motorosok kommunikációjára használt eszköz Bluetooth technológiával van felszerelve a telefonhoz vagy más intercom rendszerekhez való csatlakozáshoz. Egyes modellek vezetékes kapcsolattal is rendelkezhetnek.

Read More “Megéri a pénzt a motoros kaputelefon?”

Tökéletes autóbelső a gumitól kezdve

Tulajdonképpen még nyáron is jó, ha odafigyelünk arra, hogy mennyi szennyeződés kerül az autónkba, legyen az homok vagy falevél és pollen. A nyár pozitívuma azonban az, hogy általában elég csak porszívózni, hogy eltávolítsuk az időszakos szennyeződéseket. A téli időszakban viszont jó, ha nagyobb figyelmet fordítunk a gumi autószőnyegekre. Triviálisnak tűnhet, de nem a sár és az eső az egyetlen tényező, amely veszélyeztetheti autónk belsejének egészségét: a jég és más lehetséges külső szennyeződések ugyanilyen károkat okozhatnak (például a szmog és a közlekedésből származó por).

Read More “Tökéletes autóbelső a gumitól kezdve”

Jégeső elleni borító: Mit tudok használni, hogy megvédjem az autómat a jégesőtől?

A jég valószínűleg nem tartozik a szem előtt tartott természeti katasztrófák közé. Sajnos ez évente milliárd dolláros kárt okozhat a járműveknek és a növényeknek. Ezért fontos a megfelelő jégeső elleni fedél használata, hogy a járművét megvédje a jég okozta károktól.

Ha valaha is egy vihar közepén találja magát, számos megoldás van, amivel megvédheti az autóját az setleges károktól.

Read More “Jégeső elleni borító: Mit tudok használni, hogy megvédjem az autómat a jégesőtől?”

A legjobb autószőnyegek

Bár a szőnyegek elengedhetetlenek a lábaink pihentetésében, jelentős szerepet játszanak a járművünk kinézetének javításában, sőt az utasok még luxusnak is tekinthetik az autószőnyeget, de a sofőr választása szabja meg az összes kocsi kinézetét. Az autószőnyegek különböző attraktív színben kapható, így kiválaszthatja, melyik illik legjobban az autójához.

Read More “A legjobb autószőnyegek”