Gumis autószőnyegek

Tökéletes autóbelső a gumitól kezdve

Tulajdonképpen még nyáron is jó, ha odafigyelünk arra, hogy mennyi szennyeződés kerül az autónkba, legyen az homok vagy falevél és pollen. A nyár pozitívuma azonban az, hogy általában elég csak porszívózni, hogy eltávolítsuk az időszakos szennyeződéseket. A téli időszakban viszont jó, ha nagyobb figyelmet fordítunk a gumi autószőnyegekre. Triviálisnak tűnhet, de nem a sár és az eső az egyetlen tényező, amely veszélyeztetheti autónk belsejének egészségét: a jég és más lehetséges külső szennyeződések ugyanilyen károkat okozhatnak (például a szmog és a közlekedésből származó por).

Gumis autószőnyegek
A nagy mennyiségű szennyeződés ellenére az autók gumis autószőnyegek gond nélkül megtisztítják

Egyes autótípusoknál, például a terepjáróknál vagy a 4×4-es járműveknél a gumis autószőnyegek alapfelszereltségként vannak felszerelve, pontosan azért, mert ez az autótípus alkalmasabb olyan útvonalakra, ahol por, szennyeződés és külső szennyező anyagok vannak jelen, és az autósok számára könnyebben tisztítható szőnyeget biztosítanak. Az a tény azonban, hogy könnyebben tisztíthatók, mint a szövetből készültek, nem akadályoz meg bennünket abban, hogy rendszeresen tisztítsuk őket. Még a gumi autószőnyegek esetében is megfelelő karbantartásra van szükség ahhoz, hogy hosszú ideig és a lehető legjobb állapotban maradjanak.

Olvassa el a következő cikket: Különböző típusú motorkerékpár sisakok ma

Míg a legtöbb motorkerékpár-felszerelés életmentőnek számít, a bukósisakok esetében ez minden eddiginél igazabb. Mivel a legtöbb állam törvényei előírják, nem kérdés, hogy jó motorkerékpáros sisakot kell beszerezni. De melyik típus illik hozzád a legjobban?

Hogyan kell tisztítani a gumi autószőnyegeket

A gumiszőnyegek tisztításakor először is ki kell venni őket a járműből, és a lerakódott szennyeződéseket először veréssel, majd később porszívózással kell eltávolítani. Ha a szőnyegek erősen szennyezettek, híg tisztítószerrel, például általános célú enyhe szappannal vagy legrosszabb esetben gumifelületekre alkalmas zsírtalanítóval kell tisztítani őket.

Gledring autószőnyeg / Withcar.hu

Mindkét esetben jó, ha a szőnyeg teljes felületén bőségesen alkalmazza a terméket, és néhány pillanatig hagyja hatni, hogy a makacs szennyeződéseket felpuhítsa, és ne erőltesse spatulával vagy kefével. Miután a terméket hatni hagytuk, használhatunk puha sörtéjű kefét vagy mikro sörtés kendőt. A túl kemény anyagok vagy eszközök használata megkarcolhatja a gumit, és barázdákat hagyhat maga után, amelyek nemhogy nem tűnnek el, de új befogadóként szolgálnak a szennyeződés és a por lerakódásának.

Ugyanabból a kategóriából: