Fából készült virágcserepekben

A fa virágcserepek tagadhatatlan varázsa

Egyszerűen nem lehet tagadni, hogy a virágok és növények csodákra képesek az otthonok és a kereskedelmi ingatlanok általános szépségének fokozásában. A növények és virágok természetes vonzerejének további fokozása érdekében fából készült virágcserepekben is elhelyezheti őket.

Fából készült virágcserepekben különféle színekben és fafajtákban kaphatók, mint például ciprus, cédrus, teak és vörösfa

A fa virágtartók különböző anyagokban, méretekben és formákban kaphatók. Ezek a fa ültetőládák a legnépszerűbb lehetőségek közé tartoznak, amelyeket ma a piacon találhat. Ez nem igazán meglepő, tekintve, hogy ezek a növénytartók vonzóak és stílusosak. A kívánt színre is testreszabhatja őket, és ez teszi őket a legjobb kiegészítéssé mind a kültéri, mind a beltéri életterek számára.   

Természetesebb bájt adjon a fa ültetőkkel

A fa ültetők és ládák természetes szépségét és báját semmi sem tudja felülmúlni, akár a nagy teraszra, akár a társasház kis erkélyére helyezi őket.  Egy gondosan kiválasztott, tartós cédrusból vagy hosszú élettartamú teakfából készült ültetőláda könnyedén feldobhat bármilyen kerti dekorációt, legyen az kifinomult vagy kortárs. 

Elmúltak azok az idők, amikor az egyetlen választási lehetőség a nyers cédrusládák vagy a tölgyfa félhordók voltak. Ma már találhat teakfa ültetőkádakat, amelyek gazdag megjelenésűek és elegánsak, nem beszélve arról, hogy ezek is hosszú élettartamúak. A vörösfenyő cédrusfa is jellemzően a modern kertekben használatos, mivel természetes módon ellenáll a rothadásnak és tartós is.

Virágsikátor Kísérlet: Egyszerű konténerötletek a teljes napsütéshez!

A festett fa ültetők nagyszerű kiegészítői otthonának külső megjelenésének, és segítenek egységesebbé tenni a kert kialakítását. A legjobb, ha a fából készült virágtartókra nem használ tömítőanyagokat és foltokat, mivel ezek gyakran mérgezőek a növényekre. 

Műanyag béléssel meghosszabbíthatja a fa ültetőedények élettartamát, vagy használhatja ezeket a cserepes növények tárolására szolgáló cache-cserepekként is, hogy hosszabb ideig tartson. A fa ültetőedények további jelentős előnye, hogy lehetővé teszik az olyan funkciók, mint a padok és a rácsok kombinálását egy funkcionálisabb és vonzóbb egység létrehozása érdekében.

A fa ültetők jellemzői és előnyei 

 • Ezek különböző színekben és fafajtákban kaphatók, többek között ciprus, cédrus, teak és vörösfenyő. 
 • Rendkívül sokoldalúan kombinálhatók a kert más elemeivel, például rácsokkal, ülőhelyekkel vagy tárolóhelyekkel. 
 • A cédrus és vörösfenyő ültetőedényeket fájdalom nélkül lehet használni, mivel ezek ellenállnak a rothadásnak. 
 • A fa virágcserepek szigetelhetik a növények gyökereit a nyári nap melegétől.  
 • A fa ültetőedények porozitás és súly tekintetében az agyag és a műanyag közé esnek. 
 • A fa ültetőedényeket hosszabb ideig műanyaggal lehet bélelni, vagy már cserepes növényeket lehet belehelyezni. 

Tippek a fa ültetők karbantartásához

 • Használjon extra rozsdamentes szögeket a fa ültetőedények kötéseinek megerősítéséhez. 
 • A rothadásra hajlamos ültetőedények belsejét fekete műanyaggal bélelje ki, az alján lyukakkal a vízelvezetés biztosítása érdekében. 
 • Használjon vízszigetelőt, festéket vagy nem mérgező pácot a fa ültetőedények kezeléséhez. 

Egyéb megfontolások

 • A béleletlen és festetlen fa virágtartók idővel elrohadnak.  
 • A kártevők általában szeretnek a fából készült virágcserepekben élni, ezért vigyázzon a koca bogarakra és az ácshangyákra.

Ugyanabból a kategóriából: