Vásároljon Bled ingatlanokat egy igazi tündérmese számára

Látott már képeket a Bledi-tóról, és elgondolkodott azon, hogy megéri-e Bledi ingatlant vásárolni? Ha igen, akkor igazi élvezetben lesz része. A hely leírása, hogy gyönyörű, enyhe kifejezés. A Bledi-tó egy gyönyörű, érintetlen hegyi tó a Júliai-Alpok lábánál, Szlovénia északnyugati részén.

A Bled-sziget a központja ennek a szép tónak, amely az ország legikonikusabb látványát nyújtja. Abban a pillanatban, hogy meglátod, kétségtelenül tudod, hogy ez Szlovénia. 

A kis sziget a türkizkék vízből előbukkanó ősi templommal nemcsak a Bledi-tó, hanem sok szempontból maga Szlovénia ékköve is. Ez az egyetlen természetes sziget az országban, és a néphit szerint tündérek alkották. És akár igaz ez, akár nem, a hely varázslatos kinézete és hangulata több mint hihetővé teszi.  

Ahogy az várható volt, a Bledi-tó meglátogatása nem lesz teljes, ha nem látogat el a szigetre. Ne aggódj, mert nem te vagy az első, aki ezt megteszi. Már a középkor óta zarándokolnak az emberek erre a szigetre, ami a hely fontosságáról tanúskodik. 

A Bledi-tó egy gyönyörű, érintetlen hegyi tó a Júliai-Alpok lábánál, Szlovénia északnyugati részén.

Akár azt tervezi, hogy Bled ingatlanokat vásárol egy nyaralónak, akár azt, hogy a környéken fog élni, egy utazás erre a szigetre mindenképpen kötelező!

A 99 lépés

A templomhoz vezető 99 lépcsőfok fogadja Önt, ha a szigetet a déli csücske felől közelíti meg. Ezek a lépcsők a 17. századból származnakth . A hagyomány szerint a vőlegénynek fel kell vinnie a menyasszonyát ezekre a kőlépcsőkre, ha a templomban tervezik az esküvőt. 

A Nagyboldogasszony templom

A Nagyboldogasszony-templom kétségkívül a Bled-sziget fő látványossága. Maga a sziget komoly történelmet hordoz. Még mielőtt a jelenlegi templomot építették volna a helyén, a pogány szerelem istennője, Živa tiszteletére emelt templom állt itt. 

Miután azonban 745-ben áttértek a kereszténységre, a pogány templomot egy Szűz Mária születésének emlékére emelt templom váltotta fel. 1465-ben épült fel a 170 láb magas harangtorony, amely a mai napig áll. A templom nyilvánvalóan számos felújításon ment keresztül az évszázadok során, de mai barokk megjelenése egészen a 17. századig nyúlik vissza . th

A harangtoronyba és a templomba minimális belépődíjat kellett fizetni, de minden fillért megér, mert a toronyba felmászva nagyszerű kilátás vár rád. A templom belsejében számos szép freskó található, amelyek 1465-ből származnak. Ha akarod, még a kívánságharangot is megkondíthatod. A legenda szerint, ha háromszor megkongatod a harangot, és hiszel Istenben, a kívánságod valóra válik. 

A provizor háza

Az épület egykor a szigeten élő zarándokok és papok otthonául szolgált. Ma az épületben egy ajándékbolt található, amely modern és hagyományos szlovén kézműves termékeket kínál. Sok kedves tárgyat találhat itt, ami miatt érdemes megnézni. 

A tökéletes bledi ingatlan megtalálásával egy igazi tündérmesét élhetsz át közvetlenül a küszöbödön! 

Ugyanabból a kategóriából: