Depressziós tünetek a tizenéveseknél

A tizenéves depresszió azonosítása nem könnyű, mivel a tizenéveseknél a normál hangulatingadozáshoz és a melankóliához hasonló depressziós tüneteket mutathat. 

A depresszió azonban nagyon komoly probléma lehet, amely drasztikus hatással lehet a tinédzserek fejlődő személyiségére, és olyan súlyos problémákat eredményezhet, mint a súlyos szorongás, az iskolai kudarc, az önkárosítás, a kábítószerrel való visszaélés és az öngyilkosság. 

A jó hír az, hogy a tizenéves depresszió jól reagál a kezelésre, és a megfelelő beavatkozás felismerése és biztosítása után jelentősen csökken. Általában a tinédzserévek viharos időszakok az életükben. Ezért várható, hogy a tizenévesek viselkednek, ingerlékenyek és időnként rosszkedvűek lesznek. 

A depresszió azonban teljesen más dolog, és a súlyos következmények megelőzése érdekében feltétlenül figyelni kell a figyelmeztető jelekre. 

A tizenéves depresszió azonosítása nem könnyű, mivel a tizenéveseknél a normál hangulatingadozáshoz és a melankóliához hasonló depressziós tüneteket mutathat. 

Gyakori tinédzser depressziós tünetek 

Az alábbiakban a tizenévesek depressziójának néhány szokásos figyelmeztető jelét mutatjuk be:

  1. Az alvási és étkezési szokások megváltozása
  2. Sírás és sírás
  3. Kétségbeesés és szomorúság
  4. Rendkívül kemény önszemlélet
  5. Ingerlékenység és düh 
  6. Unalom, motiválatlanság vagy nyugtalanság
  7. Gyenge koncentráció és energia
  8. Gyenge önbizalom és önbizalomhiány.
  9. Öngyilkossági gondolatok vagy önkárosítás
  10. Társadalmi visszahúzódás és a korábban kedvelt tevékenységek iránti érdeklődés elvesztése.

Tini depresszió vs. Tini rosszkedv

A fenti jellemzők mindegyike létezik a spektrumon belül. Fontos figyelembe venni és figyelembe venni a fenti jellemzők hosszadalmasságát és súlyosságát annak megállapításához, hogy depressziós epizódról van-e szó. 

A személyiségben és a viselkedésben bekövetkező drámai változások a leggyakoribb jelek, amelyek a kialakuló problémákra utalnak. Sok fiatal, aki megpróbál megbirkózni érzelmi zavarával, dühöngésen, rosszkedvűségen, ingerlékenységen vagy iskolai problémákon keresztül külsődlegesen viselkedik vagy viselkedik. Néhányan internalizálnak vagy cselekednek, ami alacsony önbecsülés, visszahúzódás, titkos önkárosítás és étkezési problémák formájában jelentkezhet. 

Felnőttkori depresszió vs. tini depresszió

A tizenévesek depressziós tünetei eltérnek a felnőttekétől. Sokan úgy vélik, hogy a depresszióhoz a szokásos ágyba vitel szükséges, a felnőttkori depresszió gyakran mutatja ezt a jellemzőt. A tizenévesek depressziója kicsit más lehet.

A szociális visszahúzódás és a szomorúság nem mindig jellemző. Az igazság az, hogy a düh, az ingerlékenység és a harag sokkal inkább előtérbe kerül. A kamaszkori depresszió is általában kevésbé átható, a legtöbb szülő kizárja a kamaszkori depressziót, mivel úgy tűnik, hogy a gyerekük nem tűnik depressziósnak bizonyos napokon vagy a barátokkal való együttlét során. 

Az állandóság hiánya nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne vegyük bele a diagnózisba. Néhány egyéb depressziós tünet, amely a tinédzserdepresszióban más, mint a felnőttkori depresszióban: megmagyarázhatatlan vagy pszichoszomatikus fájdalmak és panaszok, fokozott ingerlékenység, a tevékenységektől való megmagyarázhatatlan visszahúzódás és a kritikákra való rendkívüli érzékenység. 

Depresszió és öngyilkosság

A depresszió és az öngyilkosság, annak ellenére, hogy gyakran összefüggésbe hozható, nem mindig van így. Öngyilkos viselkedés és gondolatok egyértelmű depressziós epizód nélkül is előfordulhatnak. Az öngyilkossági szándék szintén szükségtelen a depresszió diagnosztizálásához. 

Ez azt jelenti, hogy az öngyilkossági késztetések és gondolatok döntő fontosságúak a depressziós tünetekkel küzdő tizenévesek számára. Az önkárosítás okozása nem áll közvetlen kapcsolatban az öngyilkossági szándékkal. Az önkárosítás lehet, hogy csak egy kísérlet az érzelmi szorongással való megküzdésre. 

Ugyanabból a kategóriából: