Autoponyva

Jégeső elleni borító: Mit tudok használni, hogy megvédjem az autómat a jégesőtől?

A jég valószínűleg nem tartozik a szem előtt tartott természeti katasztrófák közé. Sajnos ez évente milliárd dolláros kárt okozhat a járműveknek és a növényeknek. Ezért fontos a megfelelő jégeső elleni fedél használata, hogy a járművét megvédje a jég okozta károktól.

Ha valaha is egy vihar közepén találja magát, számos megoldás van, amivel megvédheti az autóját az setleges károktól.

Használjon autófedőt vagy takarót

Autoponyva

Ha a jégvihar idején nem talál fedett menedéket, akkor elkerülheti a sérüléseket és a horpadásokat, ha autóját jégeső elleni borítóval vagy takarókkal takarja le. Bár ezek nem feltétlenül akadályozzák meg az összes horpadás megjelenését, de csökkenthetik a sérülés mértékét.

Használjon padlószőnyegeket

Autoponyva

Ha nincs Önnél ilyen fedél vagy takaró, használhat padlószőnyegeket is, amelyeket a szélvédő fölé helyezhet úgy, hogy a jég ne törje azt át. Lehet, hogy nem a legjobb választás, de több, mint a semmi.

Béreljen vagy vásároljon fedett parkolót, mint egy rakodóhely

Azoknak az embereknek, akiknek nincsenek fedett területeik, ahol parkolhatnak, bölcs ötlet egy ilyen hely vásárlása. Ha lakásban él, akkor érdemes megfontolnia a fedett parkoló bérlését.

Keressen fedett parkolóhelyet minél gyorsabban, ha vezetés közben kapja el Önt a vihar

Ha valaha is egy jégeső közepén találja magát vezetés közben, ügyeljen arra, hogy a lehető leghamarabb menedéket találjon. Használja autójának vagy mobiltelefonjának GPS-jét a legközelebbi fedett hely megkereséséhez. Ilyen helyek lehetnek benzinkutak, parkolók stb.

Szerezzen bérleti vagy kompenzáló fedezetet, ha veszélyzónában él

Ha a helyszínen jellemzően jégvihar tapasztalható, bölcs ötlet, ha biztosítást köt. A jégeső által okozott károk több ezer dollárba kerülhetnek, és senki sem akar ilyen magas számláét fizetni, valamint autót nélkülözni napokig.

Mielőtt elhagyná házát, ellenőrizze az időjárást

Valószínűleg az egyik legegyszerűbb és legkönnyebb dolog, ha előre ellenőrizzük, milyen időjárás vár ránk. Ha jön egy jégeső, keressen fedett parkolót.

Olvassa el a következő cikket: Különböző típusú motorkerékpár sisakok ma

Míg a legtöbb motorkerékpár-felszerelés életmentőnek számít, a bukósisakok esetében ez minden eddiginél igazabb. Mivel a legtöbb állam törvényei előírják, nem kérdés, hogy jó motorkerékpáros sisakot kell beszerezni. De melyik típus illik hozzád a legjobban?

Vigye a járművet egy épület közelébe

Közelgő jégeső esetén próbáljon a munkahelyéhez közel, biztonságos helyen parkolni. Ha úgy tűnik, hogy a vihar egy adott irányból érkezik, akkor az ellenkező oldalra parkoljon.

Maradjon autójában jégeső idején

Legyen védett a vihar alatt, és ne hagyja el az autóját, kivéve, ha erre szükség van, mivel a jégeső súlyos testi károkat okozhat.

Egy jó jégeső elleni borítás megtalálása fontos, hogy mindenki megvédje saját magát és autóját.

Ugyanabból a kategóriából: