Különböző típusú motorkerékpár sisakok ma

Míg a legtöbb motorkerékpár-felszerelés életmentőnek számít, a bukósisakok esetében ez minden eddiginél igazabb. Mivel a legtöbb állam törvényei előírják, nem kérdés, hogy jó motorkerékpáros sisakot kell beszerezni. De melyik típus illik hozzád a legjobban?

Dual vagy Adventure Sport

A kettős vagy kalandsport sisak egyfajta teljes arcú sisak, amely a motocross sisakkal keveredik. Ez egy meghosszabbított, szögletes állcsővel és napellenzővel rendelkezik. Ez egy szemvédővel van ellátva, amely gyakran felpattintható, hogy lehetővé tegye a védőszemüveg használatát. 

A teljes sisak az egész fejet lefedi, és tartalmaz egy szemvédő vagy pajzsot, amely védelmet nyújt az arcnak.

Ez a sisak több párnázással és kényelmesebb formával rendelkezik, hogy hosszabb használatot tegyen lehetővé. Ezeket a mindennapi használatra, például ingázásra és terepjárásra egyaránt használhatja. 

Teljes arc

A teljes sisak az egész fejet lefedi, és tartalmaz egy szemvédő vagy pajzsot, amely védelmet nyújt az arcnak.

Mivel ez a sisak az egész fejet lefedi, a legnagyobb védelmet nyújtja a különböző típusok közül. A sisak kemény héja az állon és az arc körül tekeredik. Az áll az a rész, amely a balesetek során először ütközik, így ez a sisak megvédi az állkapcsodat. 

Az egyetlen negatívum ezzel a sisakkal kapcsolatban az, hogy hajlamos kényelmetlen és fojtogató érzésre. A jó hír az, hogy a modern modellek ma már gyakran szellőzéssel, valamint más fejlett funkciókkal, például Bluetooth hangszórókkal is rendelkeznek. 

Half Face

A “shorty”-nak nevezett, félarcú sisakok gyakran egy tálból állnak, amely a fej tetejére kerül, és egy állszíjjal van rögzítve. Ez némi védelmet nyújt a koponya felső részének, de semmi mást. Ezek a sisakok a törvény által a legtöbb joghatóságban megkövetelt minimális védelmet nyújtják. 

Sok old-school motoros nem csak azért kedveli a félarcú sisakot, hogy érezze a szelet az arcán, hanem a stílus miatt is. Ezeket általában úgy tervezik, hogy hasonlítsanak egy régi katonai vagy versenysisakra. Szemvédővel sem rendelkeznek, így a szemvédelem teljesen a motoros preferenciáira van bízva. 

Moduláris vagy Flip-Up

A moduláris sisakot gyakran nevezik hibridnek, mivel ez egy nyitott és egy teljes sisak kombinációja. Ez a teljes arc lefedettségét kínálja, a kemény állrúddal együtt felemelkedik a szemvédővel. 

Ez áll a legközelebb ahhoz, amit kaphat, ha mindkét világ legjobbját szeretné. A felhajtható sisak védelmet nyújt az egész fejnek, miközben úgy ehet vagy beszélgethet, hogy nem kell levennie. Szemüveg viselése esetén is könnyebb viselni. 

De van itt egy bökkenő. Mivel ezek a sisakok a legfejlettebbek a többi közül, ezek a legdrágábbak is. 

Motocross vagy terepjáró

A motocross sisak hasonlít a teljes arcot fedő sisakra, mivel állvédővel is rendelkezik, és az egész fejet körbeöleli. A különbség az, hogy az állrúd gyakran kiáll a homloknál, és nagyméretű napellenzővel rendelkezik. Maximális védelmet nyújt, és lehetővé teszi a légáramlást, amely hűti a versenyzőt, és aerodinamikus marad a versenyzés során. 

Válassza ki az Ön és a vezetési igényei számára legmegfelelőbbet a különböző sisaktípusok közül. 

Ugyanabból a kategóriából: